Wien en fantastisk stad

Wien, Österrikes huvudstad är en stad med en historisk stadsbild. Den är känd för sina borgar och slot men även för den klassiska musiken och goda viner. Det finn många hotell i Wien som jag gillar, då det går att välja mellan flera olika. Bland annat finns det olika temarum, så som alpängsrum med vaggande säng, eller ett djävulsrum med en säng som är grytformad. Dessutom finns det hotell med romantik och intimitet som passar perfekt om ni är ett par som åker.

Aktiviteter i Wien

Wien en fantastisk stadI Wien finns det mycket att göra, oavsett om det är sommar eller vinter. Kanske är staden mest känd för sin fantastiska skidåkning, men att ta en vandring i alperna under sommaren är minst lika fantastiskt.

I hela Österrike finns det mer än 800 skidområden som är fördelade på 71 regioner. Runt om Wien så finns det flera bra skidbackar för både experter, nybörjare och barnfamiljer.

Wien sägs ha en gammal själ men är även en stad som inspirerar både gammal och ny avantgarde. Detta resulterar i en blandning av en arkitektur och är praktfull och en charm som är älskvärd.

I centrum hittar du den gotiska Stefansdomen och den är bara ett kännetecken av många för Wien. Spanska hovridskolan med sina Lippizanerhästar är värd ett besök, liksom flera av stadens konsthallar.

Wien är även musikens och kaféernas stad. Här kan du nämligen avnjuta kultur, musik och fantastiska bakverk. Staden har över 100 museer att besöka. De många kaféerna har utsökta bakverk att avnjuta men är du sugen på mat så rekommenderar jag en wienerschnitzel och en god öl till det.

Sevärdheter i Wien

Wien erbjuder en hel del sevärdheter. Se till att besöka Schönbrunn, som är ett slott byggd under 1700-talet. Detta är ett resmål som är mycket populärt och har sedan 1960 varit nummer ett på listan av attraktioner att se när man är i Wien.

Hoffburg är en annan ståtlig byggnad som uppfördes under 1400-talet och genom åren har det huserat både kejsare och kungar här. Idag är det bostad åt Österrikes president.

Åter till maten, så missa inte att ta en wurst ute på stan. Korvstånd eller Würstelstand som det heter på tyska återfinns lite varstans på Wiens gator. Dock, vill du ha den allra bästa wursten, så ska du bege dig till Würstelstand am Hohen Markt eller Bitzinger Würstelstand am Albertinaplatz.